Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

fredag 1 februari 2013



Inte Tacogratäng och inte Tacopaj utan Tacogratängpaj!


Dags för fredagsmys! Taco på fredag är ju en nutida klassiker. Idag äter vi en gammal favorit, en blandning mellan paj och gratäng där man använder formfranska som "botten". Ät med de tillbehör du gillar till vanliga tacos.

500 g nötfärs
Skivad formfranska, gärna grov
Tacokrydda
½-1 gul lök
3-4 tomater
Riven smakrik ost
Smör, gärna flytande

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Kantskär så många skivor formfranska som täcker botten i en ugnsform. Dela varje skiva i två trekanter.

3. Smörj formen med smör och fördela brödet i botten. Ringla/klicka smör på brödet.

4. Skala och finhacka löken. Hacka tomaterna. Fördela lök och tomater över brödet.

5. Sätt in i ugnen medan du steker köttfärsen.

6. Stek köttfärs och tacokrydda enligt anvisning på förpackningen.

7. Ta ut formen. Fördela ut köttfärsen i formen och strö sen på riven ost.

8. Gratinera i ugnen tills osten smält. Ta ut formen och servera omedelbart.

Inga kommentarer: