Plommonspäckad fläskytterfilé med plommongräddsås
Känns som om jag publicerat något likande förut. Men så kan det bli när man kokar ihop något av det man gillar och råkar ha hemma. Såsen blir vansinnigt god men ta måttet på grädden med en nypa salt för jag bara hällde i grädde tills jag fick en bra smak. Det behövs inga extra kryddor i såsen. Jag tänkte göra ugnsstekt potatis till men jag råkade bränna tummen något så in i ...... på ett lock som låg på en platta som av någon mysko anledning gått igång "av sig själv". Nu har jag dinosauriehud på tummen! Det gjorde så ont efteråt att jag knappt kunde använda handen, så det blev pasta till istället, men det var gott!
12-15 katrinplommon
Salt och vitpeppar
1 köttbuljongtärning
5 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 msk svartvinbärsgelé
½-1 gul lök
10 katrinplommon
3 dl grädde
Kokspadet från filéen
1. Rensa filéen och skär små fickor på jämna mellanrum runt om. Pilla in katrinplommon i fickorna. Krydda filéen med salt och peppar runt om.
2. Bryn filéen runt om i smör i en stekpanna med höga kanter på hög värme.
3. Skala och skär löken i bitar.
4. Sänk värmen och häll i vattnet. Smula ner buljongtärningen och fördela lök och katrinplommon runt om. Låt koka på svag värme tills filéen är genomkokt.
5. Ta upp filéen och varmhåll den i ugnen på 100 grader eller under folie.
6. Sila av kokspadet och häll tillbaks det i pannan. Häll i grädde och red till lämplig konsistens med t.ex. potatismjöl eller vetemjöl utrört i lite vatten.
7. skär filéen i skivor och servera
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar