Red Velvet Cake
Här kommer recept på en lite tung kaka med smaskig glasyr, som en amerikansk tårta ungefär. Den är saftig och god och har en härlig rosa färg.
Kakan
2 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 msk vitvinsvinäger
1 dl smält smör
2½ dl mild yoghurt
1½ msk röd karamellfärg
Glasyr
400 g philadelphiaost
2½ dl florsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör och låt det svalna.
2. Smörj och bröa en rund kakform med avtagbar kant.
3. Rör socker och ägg till en porös smet. Rör ner vitvinsvinäger, smält smör, yoghurt och karamellfärg.
4. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sen hastigt ner i smeten.
5. Häll smeten i kakformen och grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
6. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna något innan du stjälper upp den. Låt den sen kallna helt.
7. Rör ihop philadelphiaost och florsocker. Dela kakan i mitten och bred på glasyr på underdelen. Lägg på ovandelen och täck hela kakan med resten av glasyren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar