fredag 15 mars 2013


Cornflakessmulpaj med äppel- & russinkompott

När ugnen ändå är varm kan man ta det som en ursäkt för att göra en efterrätt. Ibland får jag, vad jag tycker, crazy idéer, men när jag googlar så brukar jag faktiskt hitta recept som jag kan använda. Ibland som de är och ibland gör jag om dem. Så jag är tydligen inte ensam om att ha konstiga idéer när det gäller matlagning. Nu har jag snöat in på cornflakes och här kommer recept på en äppelpaj med smuldeg av cornflakes. Den här pajen är som frukost i pajform, känns nästa nyttig *haha* och är jättegod. Servera med vaniljsås.

Kompott
4-6 äpplen (beroende på storlek)
3 msk vatten, ca
2 kanelstänger
1 dl socker
2 msk citronsaft
2 msk russin (utelämna dem om du inte gillar russin)

Smuldeg
6 dl cornflakes
100 g mandelmassa
1 dl smält smör
½ dl socker

1. Skala, kärna ur och dela äpplena i bitar. Lägg dem tillsammans med resten av ingredienserna till kompotten i en kastrull och låt sjuda tills äpplena är mjuka.

2. Ställ kastrullen åt sidan och låt komplotten svalna något. Häll den sen i en smord pajform.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Krossa cornflaksen i en bunke. Riv i mandelmassa och häll i smält smör och socker. Blanda ihop.

5. Fördela smuldegen över äppelkompotten. Grädda i ugnen tills pajen fått fin färg, ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar