Underbar gryta med fläskfilé och kantareller
Den här grytan är en favorit i vår familj. Kan tänkas att jag lagt ut recept på den tidigare, men grytan är så god att det är värt att lägga ut igen! Den är hur enkel som helst att göra och smakar gudomligt gott. Om nån i familjen, liksom våra barn, inte är så förtjusta i kantareller (läs hatar det) då kan det ju vara en bra idé att hälla över del av såsen i en annan kastrull innan du smular i kantarellerna. Servera med pasta och en god grönsallad. Och du, gör gärna dubbel sats!
1 fläskfilé (600-700 g)
Salt och vitpeppar
2 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
2 d vatten
1 msk kalvfond
1 msk vitvinsvinäger
½-1 krm cayennepeppar (kan uteslutas)
1-2 msk messmör
1 dl torkade trattkantareller
1. Rensa fläskfilén från hinnor och skär den i centimetertjocka skivor som du sen delar på hälften. Bryn dem i omgångar i smör i en stekpanna med höga kanter eller i en gryta. Salta och peppra. Lägg köttet åt sidan.
2. Smält 2 msk smör i stekpannan/grytan och rör i mjölet. Häll i vatten och grädde under omrörning. Tillsätt kalvfond, vitvinsvinäger och messmör. Låt sjuda några minuter.
3. Smula ner trattkantarellerna och smaka ev av med cayennepeppar. Lägg ner köttet och låt allt sjuda nån minut så köttet blir genomkokt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar