Italienska biffar med tomatsås
Jättegoda biffar med en enkel tomatsås. Passar med med pasta eller ungsrostad potatis till, eller som de är med bara en sallad till.
600 g köttfärs
1 fpk mozzarella i bit, i små kuber
½ kruka basilika, hackad
4 soltorkade tomater, hackade
1 ägg
2 skivor dagsgammal formfranska utan kanter, smulade
1½ dl mjölk
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Tomatsås
1 fpk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
Salt och peppar
1 nypa socker
1. Blanda alla ingredienser till biffarna och låt färsen vila i tio minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Forma biffar och bryn dem i omgångar en minut på varje sida i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform och låt steka klart i ugnen, ca 10 minuter.
3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs nån minut i olja en stekpanna.
4. Häll på tomaterna och låt koka medan biffarna steker i ugnen. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar