söndag 17 mars 2013


Italienska biffar med tomatsås

Jättegoda biffar med en enkel tomatsås. Passar med med pasta eller ungsrostad potatis till, eller som de är med bara en sallad till.

Biffar
600 g köttfärs
1 fpk mozzarella i bit, i små kuber
½ kruka basilika, hackad
4 soltorkade tomater, hackade
1 ägg
2 skivor dagsgammal formfranska utan kanter, smulade
1½ dl mjölk
1 tsk salt 
1 krm svartpeppar

Tomatsås
1 fpk krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
Salt och peppar
1 nypa socker

1. Blanda alla ingredienser till biffarna och låt färsen vila i tio minuter. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Forma biffar och bryn dem i omgångar en minut på varje sida i smör i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform och låt steka klart i ugnen, ca 10 minuter.

3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs nån minut i olja en stekpanna.

4. Häll på tomaterna och låt koka medan biffarna steker i ugnen. Smaka av med salt, peppar och en nypa socker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar