måndag 25 mars 2013



Frasvåfflor

Våfflor till middag idag. Måste erkänna att jag inte tycker våfflor är "riktigt" mat, mer som mellis, men ibland får man ge med sig. Och vilken bättre dag finns det att äta våfflor än på våffeldagen? Idag var dessutom maken borta och det var ju bra för våfflor är ingen mat för en vuxen karl! Det här receptet är en blandning av Leila Lindholms och Per Morbergs. Det ger ca 10 väldigt frasiga våfflor. Barnen åt dem med rårörda jordgubbar och grädde. Jag åt med creme fraiche, röd lök, stenbitsrom och kallrökt lax.

4 dl vetemjöl, nätt
2 dl mineralvatten
en gnutta salt
4 dl vispgrädde
1 msk smör, smält/flytande

1. Vispa grädden hårt i en bunke.

2. Rör ihop mjöl, salt och mineralvatten till en slät smet.

3. Rör ner smöret i smeten och vänd sen ner grädden.

4. Grädda i våffeljärn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar