tisdag 26 mars 2013


Spagetti med tonfisk och citron

Mums vad gott! Makens kommentar var - det smakar ju inte ens tonfisk! Det smakar fräscht, vilket är trevligt efter gårdagens feta våfflor, av syrlig citron med lite sting av chili. Barnen tyckte det var lite för mycket chili så de blandade ner creme fraiche, vilket de tyckte blev jättegott. När jag inte hittade bladpersilja i två affärer gav jag upp och köpte vanlig kruspersilja, och det funkade bra.

400 g spagetti
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
2 tsk chiliflakes (smaka dig fram!)
2 burkar tonfisk i olja à 185 g
1 citron, rivet skal och saft
2 dl hackad bladpersilja
2 dl riven parmesanost
Flingsalt

1. Koka spagetti. Låt den rinna av men spara 1 dl av kokvattnet.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjuk i olja i en stor stekpanna. Tillsätt chiliflakes, tonfisken med oljan i burkarna, citronskal och saft, bladpersilja och ost. Smaka av med salt.

3. Vänd ner spagettin och kokvattnet i tonfisksåsen. Låt vila nån minut under lock innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar