fredag 29 mars 2013



Inkokt lax 
med krassesås och nypotatis

Glad påsk! Lax tycker jag hör till påsken så idag blev det inkokt lax till middag. Jag väljer helst att använda färsk laxsida, men har oftast portionsbitar lax i frysen "på-utifall-att". Den här gången använde jag portionsbitar. Vi åt årets första nypotatisar - ja inte de första svenska utan importerade men för vår familj första för året - och krassesås till (se separat recept). Jättegott, snabbt, enkelt och fräscht!

4 dl vatten
1 dl citronsaft
1 msk salt
1 tsk dillfrön
500 g lax

Till servering
Kokt nypotatis
krassesås
Flingsalt

1. Koka en lag av vatten, citronsaft, salt och dillfrön.

2. Lägg i laxen och låt sjuda på svag värme under lock i ca 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar