Biff i panna med fetaost och cocktailtomater
En stor biff med sås direkt i stekpannan, så praktiskt. Det här är en variant av den färsbiff jag brukar göra. Persillade innehåller salt så jag tillsätter inget extra, men man får smaka sig fram. Om ni tycker det är besvärligt att vända hela biffen så dela den i två halvmånar, då blir det lättare att vända. Gott med ugnsrostade rotfrukter till.
500 g köttfärs
1 ägg
1 msk persillade
1 dl mjölk
1 krm peppar
½ msk kalvfond
1 tsk soja
2 dl grädde
½ fpk cocktailtomater
150 g fetaost i bitar
1. Blanda köttfärs, ägg, persillade, mjölk och peppar. Provstek en bit om du vill kolla kryddningen.
2. Smält smör i en stekpanna. Platta ut färsen till en stor biff som nästan täcker hela pannan och stek i 4 minuter. Vänd biffen och stek i 2 minuter. Sänk värmen.
3. Blanda ihop grädde, soja och fond. Häll runt biffen i pannan.
4. Dela tomaterna och strö dem och fetaosten över biffen. Lägg på lock och låt puttra några minuter på låg värme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar