Frukthjärtan med choklad
Det här är väldigt smaskiga lite sega kakor. Om man vill så kan man även hacka lite mjölkchoklad och ha i degen.
1 3/4 dl socker
1 äggula, lätt vispad
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g hackade cocktailbär, fruktblandning eller kakfyllning (Dr Oetker)
en nypa salt
50 g mjölkchoklad
1. Blanda ihop smör och socker med en träslev. Rör i äggulan.
2. Blanda i mjöl, vaniljsocker, salt och cocktailbär. Blanda väl.
3. Dela degen i två delar och linda in i plastfolie. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
4. Sätt ugnen på 200 grader.
5. Ta ut degen ur plastfolien och kavla ut mellan två bakplåtspapper till ca 3 mm tjocklek. Ta ut kakor med kakmått och lägg dem på bakpappersklädd plåt.
6. Grädda kakorna tills de får fin färg, ca 10-15 minuter: Ta ut dem och låt de svalna på plåten.
7. Smält mjölkchokladen och ringla den över kakorna, gärna med en gaffel så det blir fina linjer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar