lördag 6 april 2013


Frukthjärtan med choklad

Det här är väldigt smaskiga lite sega kakor. Om man vill så kan man även hacka lite mjölkchoklad och ha i degen.

225 g mjukt smör
1 3/4 dl socker
1 äggula, lätt vispad
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
100 g hackade cocktailbär, fruktblandning eller kakfyllning (Dr Oetker)
en nypa salt
50 g mjölkchoklad

1. Blanda ihop smör och socker med en träslev. Rör i äggulan.

2. Blanda i mjöl, vaniljsocker, salt och cocktailbär. Blanda väl.

3. Dela degen i två delar och linda in i plastfolie. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.

4. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Ta ut degen ur plastfolien och kavla ut mellan två bakplåtspapper till ca 3 mm tjocklek. Ta ut kakor med kakmått och lägg dem på bakpappersklädd plåt.

6. Grädda kakorna tills de får fin färg, ca 10-15 minuter: Ta ut dem och låt de svalna på plåten.

7. Smält mjölkchokladen och ringla den över kakorna, gärna med en gaffel så det blir fina linjer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar