måndag 15 april 2013



Laxlasagne med grillad paprika


Kan vara roligt med en annorlunda lasagne som omväxling. Den här innehåller bl.a. kallrökt lax som ju har en distinkt smak, en smak man inte förväntar sig i en lasagne. Halva familjen, de vuxna, tyckte den var väldigt god. Den andra halvan, barnen, tyckte den var ok.  Jag hade bara 400 g lax, men det funkade bra. Nästa gång gör jag mer bechamelsås för jag tycker det var i snålaste laget. 

Lasagneplattor (jag använde färsk pasta)
200 g fetaost

Fyllning
500 g kallrökt lax
500 g grillad paprika
1 zucchini

Bechamelsås
2  msk smör
2 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
1/4 tsk riven muskotnöt

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Gör såsen först - smält smöret i en kastrull. Ta av från värmen och vispa ner mjölet. Häll i en dl av mjölken och vispa slätt. Sätt tillbaks på plattan. Tillsätt resten av mjölken och kryddor under omrörning. Fortsätt röra - bottenredning tjocknar från botten - och låt koka på låg värme tills såsen tjocknat rejält, ca 10 minuter (tillsätt lite mer redning om såsen blir för tunn). Ställ åt sidan.

3. Så till fyllningen - Strimla laxen och paprikan. Skiva zucchinin tunt.

4. Varva fyllning, sås och lasagneplattor i en ugnssäker form. Avsluta med ett lager sås och smula slutligen fetaost ovanpå.

5. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar