onsdag 15 maj 2013


Korvstroganoff-gratäng med äpple

Jag använder väldigt sällan färdiga mixer och såser, men det kan vara bra att ha nån i skafferiet "bara utifall att" (eller om jag är bortrest :)  Idag var en sån där dag när jag bara inte orkade lägga ner något vidare jobb på middagen. Det fick bli korvstroganoff men med en tvist, lite måste jag ju ändra på! Jag hade en massa överblivet basmatiris i kylskåpet och hittade några äpplen som sett sina bästa dagar. Sen passade jag på att dutta i rosmarin också eftersom det passar så bra till både korv och äpple. Hokus pokus så hade jag en  god korvstroganoff-gratäng med äpple.

4 port kokt basmatiris
600 g falukorv
2 äpplen
1 fpk korvstroganoff-mix (knorr)
1½ dl vatten
1½ dl mjölk
1 dl grädde
1 dl chilisås
Östkrydda
Rosmarin

1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt gallret på nedersta falsen. 

2. Skär korven i tärningar och bryn dem i smör i en stekpanna. Rör i mixen, vatten och mjölk. Låt koka upp och tillsätt grädde och chilisås.

3. Skala och skär äpplena i tärningar. Häll ner dem i stekpannan. Smaka av med kryddor. Låt koka i  några minuter.

4. Fördela kokt riset i botten på en ugnsform. Platta till ordentligt. Häll korvstroganoffen ovanpå riset.

5. Ställ in i ugnen i 20 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar