Ugnsstekta grönsaker med kalamataoliver
Här kommer recept på ett otroligt gott tillbehör till grillat kött eller fisk. Mums, verkligen!
600 g delikatesspotatis eller små färskpotatisar
1-2 röd paprika
1 zucchini
1 aubergine
Olivolja
Salt och peppar
Örtkrydda
Persillade
Ett gäng kalamataoliver
Några cocktailtomater
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tvätta potatisen och halvera. Lägg på en plåt.
3. Skär zucchini och aubergine i ca 1 cm tjocka skivor. Skär dem i halvor eller 4 delar om det behövs. Lägg ut på plåten.
4. Kärna ur paprikan och skär den i lagom stora bitar. Lägg på plåten.
5. Ringla olivolja över grönsakerna och krydda med valfria grönsaker. Jag väljer salt, peppar, örtkrydda med vitlök och persillade. Rör om ordentligt.
5. Stek i ugnen i ca 25 minuter. Rör om försiktigt någon gång under stektiden.
6. Fördela ut oliver och cocktailtomater bland grönsakerna och låt steka i 5 minuter till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar