tisdag 4 juni 2013



Baconpasta

Idag har varit en stressig dag på jobbet. Jag var slutkörd och hade spänningshuvudvärk när det äntligen var dags att åka hem. Något enkelt till middag tack! Det blev en snabb, men god, baconpasta som hela familjen slukade med god aptit. 

Det går bra med vanlig gul eller röd lök i den här rätten också, jag använder oftast bananschalottenlök i mat eftersom jag gillar smaken. Persillade är en fantastiskt smaksättare, men inte nödvändig. Ta andra kryddor om du vill. Ett tips är att pressa i en klyfta vitlök om du inte använder persillade. Smaka dig fram till den smaksättningen just du gillar!

3 pkt bacon
3oo g pasta
2 bananschalottenlökar
2½ dl creme fraiche
1 dl mjölk
1 krm svartpeppar
1 tsk persillade
10 körsbärstomater, halverade

Till servering
Riven ost

1. Sätt igång pastakoket.

2. Klipp eller skär bacon i bitar. Skala och hacka löken. Fräs i smör i en stekpanna.

3. Rör ner creme fraiche och mjölk i stekpannan. Smaka av med svartpeppar och persillade. Låt koka upp.

4. Häll vattnet av pastan och blanda ihop pasta, baconsås och tomater. 

5. Servera omgående. Strö gärna över riven ost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar