måndag 10 juni 2013


Teriyakinudlar med stekt lax


Studenttider! Jag har varken tid eller ork över för matlagning så här blev det en snabb nudelwok med stekt lax till  middag. Jag älskar teriyakisås! Ibland marinerar jag laxen i den och ibland wokar jag nudlarna i den. Den här gången blev det teriyakinudlar. Snabblagat, ca 20 minuter, och gott. Precis vad jag behövde!

250 g äggnudlar
Ca 1 teriyakisås (jag duttar i från flaskan så det är på en höft!)
500 g wokgrönsaker (thai den här gången)
4 portionsbitar lax
Ca 1 tsk sesamolja (valfritt, ger lite extra piff till laxen)
Salt och citronpeppar

1. Fräs wokgrönsakerna i olja i en stekpanna med höga kanter eller i en wok tills de mjukat men fortfarande har kvar sin krispighet, 5-7 minuter. Häll över i en bunke och varmhåll under lock.

2. Koka upp vatten och ca ½ tsk salt i en kastrull. Lägg i nudlarna och låt dem koka något kortare än anvisning på paketet, de ska vara al dente. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

3. Värm upp olja i stekpannan/woken och häll i nudlarna. Häll i teriyakisås och vänd runt nudlarna. Fräs några minuter så såsen kokar in. Blanda ner grönsakerna och sänk värmen.

4. Stek laxbitarna i olja. Krydda med salt och citronpeppar. Häll i lite sesamolja i stekpannan mot slutet om du vill, det ger laxen en trevligt pikant smak. Tänk på att lax eftersteker så stek inte för länge så den blir torr, 2-3 minuter per sida räcker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar