söndag 23 juni 2013


Saftig rabarber- & jordgubbskaka

Behövs ingen beskrivning för namnet säger allt! Ät med vaniljsås och bara njuuut :)


3 späda stjälkar rabarber
1 dl socker
8 jordgubbar, beroende på storlek
2 dl socker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g smör
1 dl mjölk

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. skär rabarbern i ca 5 cm långa bitar. Lägg dem i en ugnsform, strö över sockret och täck med folie. Låt steka i ugnen i 10 minuter. Ta ut formen och låt rabarbern svalna (häll av vätskan). Sänk värmen till 175 grader.

3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.

4. Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner i äggsmeten.

5. Blanda mjöl och bakpulver ordentligt. Vänd försiktigt ner i smeten.

6. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten.

7. Hlavera jordgubbarna. Fördela jordgubbar och rabarber i formen. 

8. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar