Saftig rabarber- & jordgubbskaka
Behövs ingen beskrivning för namnet säger allt! Ät med vaniljsås och bara njuuut :)
1 dl socker
8 jordgubbar, beroende på storlek
2 dl socker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 g smör
1 dl mjölk
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. skär rabarbern i ca 5 cm långa bitar. Lägg dem i en ugnsform, strö över sockret och täck med folie. Låt steka i ugnen i 10 minuter. Ta ut formen och låt rabarbern svalna (häll av vätskan). Sänk värmen till 175 grader.
3. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt.
4. Smält smöret och häll i mjölken. Rör ner i äggsmeten.
5. Blanda mjöl och bakpulver ordentligt. Vänd försiktigt ner i smeten.
6. Smöra och bröa en sockerkaksform. Häll i smeten.
7. Hlavera jordgubbarna. Fördela jordgubbar och rabarber i formen.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Låt svalna innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar