Tomat- och salamipaj
Andra dagen med rester från studenten. Jag fick kvar rätt mycket tomatblandning tänkt till pastasallad och måste hitta på något nytt att använda den i. Tomatblandningen består av Ridderheims Pomamore basilika & parmesan, körsbärstomater (halverade) och sockerärtor (i bitar). Eftersom jag hade både salami och mozzarella över fick det bli en paj. Pga lathet använde jag färdig pajdeg, men man kan ju lika gärna göra egen.
Det är alltid lika spännande att se vad resultatet blir när man hittar på eftersom. Den här pajen blev.....jättegod!!
Det är alltid lika spännande att se vad resultatet blir när man hittar på eftersom. Den här pajen blev.....jättegod!!
1 fpk färdig pajdeg (eller egen för all del :)
450 g tomatblandning enligt ovan
1 "boll" mozzarella, i bitar
100 g salami, hackade
4 ägg
1½ dl grädde
1½ dl mjölk
En gnutta salt och vitpeppar
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj en pajform och klä den med pajdegen. Se till att degen går över kanten. Nagga i botten. Förgrädda i ugnen i 10-15 minuter. Täck kanten med folie om den hotar att bli för mörk. Ta ut ur ugnen.
3. Fördela tomatblandning, salami och mozzarella i pajskalet.
4. Vispa äggen lite lätt. Vispa ner grädde, mjölk, salt och peppar. Häll över fyllningen i pajskalet.
5. Grädda i ugnen tills äggstanningen "stannat", 30-40 minuter. Ta ut och låt stå ett tag så pajen får sätta sig innan servering (jag tycker faktiskt att paj med äggstanning blir godast om man gör den dagen före man ska äta den).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar