Italiensk kycklingfilé med kall vitlökssås
Studenten är över, och med det en massa rester i kylskåpet. Då får man vara påhittig (igen!)
Det finns en massa recept på kyckling inlindad i bacon eller lufttorkad skinka. I de flesta...ja typ alla jag läst... bryner man på filéerna innan man ugnssteker dem, men det hoppar jag över för jag tycker faktiskt det funkar lika bra att bara ugnssteka dem. Gott med vitlökssåsen, ugnsrostad nypotatis och en grönsallad till.
1 fpk Ridderheims Pomamore basilika & parmesan
8 skivor Serranoskinka (eller annan lufttorkad skinka)
1 "boll" mozzarellaost
Salt och peppar
Balsamvinäger + vatten
Vitlökssås
2 dl turkisk yoghurt
1 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
ca 1 tsk persillade
ca ½ tsk örtkrydda
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda alla ingredienser till såsen och ställ den kallt.
3. Tärna mozzarellaosten.
4. Skär en ficka i kycklingfiléerna. Salta och peppra lite inuti fickorna och stoppa sen in pomamore och mozzarella. Linda skinkan runt filéerna och lägg dem i en ugnsform.
5. Häll ca ½ dl vatten blandat med ca 1 msk vitvinsvinäger över fileéerna. Sätt in formen i ugnen tills kycklingfiléerna har en innertemperatur på 70 grader. Ta ut formen.
6. Ta ur filéerna och skär dem i skivor. Lägg tillbaks skivorna i skyn i formen och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar