torsdag 15 augusti 2013

     

Lökpaj med getost

Veckans vegetariska blev en smaskig paj. Gott med en sallad till, och så kan man göra som min familj och äta kassler till, men då blir det ju inte vidare vegetariskt såklart! Vän av ordning ser att det är rosmarin på bilden...ja var ska jag säja, jag fick hjärnsläpp där ute i min örtagård och tog rosmarin istället för timjan. Nåja, den blev ju snygg i alla fall och inte smakade det illa heller =)

Och så ett tips! Kanten kan lätt bli bränd när man använder smördeg så täck kanterna med aluminiumfolie antingen när pajskalet förgräddas eller när pajen gräddas. Då blir de vackert gyllene istället för brända.

1 färdigkavlad smördegsrundel (eller egen pajdeg)
2 gula lökar
1 krm muskotnöt
1 krm cayennepeppar
Salt och svartpeppar
2 ägg
1 dl creme fraiche
100 g getost (chèvre)
Färsk timjan

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Klä en pajform med smördegen. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet i 15 minuter.

3. Skala och finhacka löken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna. Pudra över muskotnöt, cayennepeppar, salt och svartpeppar. Låt fräsa nån minut till. 

4. Rör ihop ägg och creme fraiche i en bunke. Blanda ner tärnad getost och löken. Smaka av med mer krydda om det behövs.

5. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 15 minuter. 

6. Strö över färsk timjan innan servering 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar