onsdag 14 augusti 2013


Svartvinbärskaka 

Härligt syrlig och lite seg kaka som det passar bra med vaniljsås eller kvarg med vaniljsmak till.

4 ägg
4 dl socker
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
ca 4 dl svarta vinbär
ca 100 g kallt smör

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.

3. Blanda vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten.

4. Häll smeten i en bakpappersklädd plåt. Om du använder en vanlig ugnsplåt blir kakan väldigt tunn och smeten räcker nätt och jämt. Om du använder en ugnsform som är 30x40 blir kakan tjockare.

5. Strö över svartvinbär och hyvla sen kallt smör över kakan så det täcker. 

6. Grädda i ugnen 30-40 minuter beroende på vilken ugnsform du använder. Låt kakan svalna innan du skär den i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar