fredag 20 september 2013



Jordnötssmörpanerad fläskytterfilé


Idag blev det lite Asien-inspirerad middag. Det kan låta lite märkligt att använda jordnötssmör till paneringen/marinaden, men varför inte? Det funkar väldigt bra. Till filéen är vi basmatiris och en snabb jordnötssås - rör ihop jordnötssmör, mangochutney, naturell yoghurt (eller creme fraiche). Hacka lite salta jordnötter och rör dem. Smaka eventuellt av med lite salt. Jag har ingen recept, man får smaka sig fram. 

1 fläskytterfilé
3 msk majsolja
3 msk jordnötssmör
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
Ströbröd

1. Skär filéen i skivor.

2. Rör ihop majsolja, jordnötssmör, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke. Vänd filéskivorna i röran. Låt dem ligga och goa' till sig i bunken i en timme.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Vispa upp ägget och doppa filéskivorna i det. Vänd dem i ströbröd på en bricka/fat.

5. Bryn filéskivorna lätt i smör i en stekpanna. Lägg över på en plåt.

6. Tillaga klart i ugnen, ca 10-15 minuter.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar