fredag 20 september 2013


Hemmagjord Risifrutti 
eller Ris à la Malta med hallonsås

Här kommer ett recept på en snabb och enkel efterrätt när man är sugen på något gott. Man kan koka egen gröt om man vill, men det tar ju en evinnerlig tid att koka den och har man tidsbrist så funkar det hur bra som helst med färdig från affären.

1 "korv" risgrynsgröt 
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
250 g hallon
Syltsocker enl. förpackningen

1. Vispa grädde och vaniljsocker hårt. Rör ihop grädde och gröt i en bunke. Ställ i kylskåpet.

2. Mosa hallonen i en kastrull. Häll i syltsocker och koka upp. Låt koka i 5 minuter och sen svalna.

3. Skeda upp gröten i portionsformar/glas. Häll på ett lager sylt. Garnera gärna med några hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar