lördag 16 november 2013


Ädelostkyckling med äpple

Här kommer recept på en supergod och enkel kycklingrätt. Ädelost och äpple funkar jättebra med kycklingen. Om dina barn - liksom mina - gillar smaken av ädelost men inte "möglet" så sila såsen innan du lägger i kyckling och äpple. Gott med ris eller pasta till.

Måtten är på ett ungefär vad gäller grädde, ädelost och kryddor, jag höftar till det!

1 kg kyckling - lårfilé eller bröstytterfilé är bra
2-3 smakrika äpplen
100 g ädelost
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
En dutt soja
1 tsk torkad rosmarin
Salt och peppar


1. Del kycklingen i bitar/strimlor. Stek dem i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg över i en skål med lock.

2. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor som sen delas i två bitar (använd en äppelklyftare om du har en!). Fräs äpplena i smör i en stekpanna tills de mjuknat något. Häll över i skålen med kyckling.

3. Häll grädde, fond och rosmarin i stekpannan. Dutta i soja så såsen får lite färg. Låt koka upp.

4. Skär ädelosten i bitar och lägg dem i såsen. Rör om tills den smält helt. Låt koka ihop några minuter.

5. Lägg i kycklingen och äppelbitarna i såsen och låt puttra bara så länge som behövs för att allt ska bli genomvarmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar