Syltkakor med glasyr
Jag älskar småkakor, och särskilt mördegskakor är jätte-jättegott! Syltkakor är en av mina favoriter, i det här receptet görs de i längder och skärs i lagom stora bitar. Mums!!!
200 g smör
11/4 dl florsocker
4 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 krm hjorthornssalt
Sylt
2 dl florsocker
1½ msk vatten
1. Arbeta samman ingredienserna till degen i en matberedare. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter,
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Dela degen i fyra bitar. Rulla ut varje del till en tum-tjock längd. Lägg dem på bakplåtpappersklädd plåt. Gör en fördjupning i mitten längsmed varje längd.
4. Fyll fördjupningen med sylt och grädda i ugnen i 10-12 minuter.
5. Rör ihop florsocker och vatten. Bred glasyren över längderna. Låt dem svalna något och skär dem sen på snedden i 2 cm breda bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar