lördag 9 november 2013



Syltkakor med glasyr


Jag älskar småkakor, och särskilt mördegskakor är jätte-jättegott! Syltkakor är en av mina favoriter, i det här receptet görs de i längder och skärs i lagom stora bitar.  Mums!!!

200 g smör
11/4 dl florsocker
4 dl mjöl
1 dl potatismjöl
1 krm hjorthornssalt

Sylt
2 dl florsocker
1½ msk vatten

1. Arbeta samman ingredienserna till degen i en matberedare. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåpet i  minst 30 minuter,

2. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Dela degen i fyra bitar. Rulla ut varje del till en tum-tjock längd. Lägg dem på bakplåtpappersklädd plåt. Gör en fördjupning i mitten längsmed varje längd.

4. Fyll fördjupningen med sylt och grädda i ugnen i 10-12 minuter.

5. Rör ihop florsocker och vatten. Bred glasyren över längderna. Låt dem svalna något och skär dem sen på snedden i 2 cm breda bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar