lördag 9 november 2013


Mjuk pepparkaka

Vi har haft kalas hemma hos oss idag, så i morse bakade jag lite, bl.a. mjuk pepparkaka. Tips är att engångsaluminiumformar (oj vilket långt ord!) istället för en sockerkaksform. Det blir sån bra storlek på kakbitarna då, och det är ju bra så man kan ta av alla sorterna :)


3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
100 g smör
½ dl mjölk

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret och låt det kallna.

3. Vispa socker och ägg poröst.

4. Blanda de torra ingredienserna och rör sen ner dem i äggsmeten.

5. Rör försiktigt ner smör och mjölk.

6. Smöra och bröa en form (eller två mindre) och häll i smeten.

7. Grädda i mitten av ugnen, ca 30-20 minuter beroende på storlek på formen(arna).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar