måndag 4 november 2013


Salamibiffar med tomatsås

Smakrika biffar med en härligt syrlig tomatsås som bryter av fint. Jag tog i ordentligt så det blev middag för fyra och två matlådor. Ät pasta eller klyftpotatis och en fräsch sallad till. 

Biffar
900 g köttfärs
100 g salami
200 g mozzarella
2 ägg
1 msk torkad basilika
8 soltorkade tomater
1-1½ tsk salt
2 krm peppar

Tomatsås
1 bananschalottenlök
1 fpk finkrossade tomater
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk balsamvinäger
Salt och peppar
En nypa salt

1. Hacka salami och soltorkade tomater. 

2. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna. Forma biffar med våta händer.

3. Stek biffarna i smör, 3-4 minuter på varje sida.

4. Skala och finhacka löken. Fräs mjuk i smör i en kastrull. Häll i krossade tomater, vitlök och balsamvinäger. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Låt småputtra under lock medan biffarna steks.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar