Salamibiffar med tomatsås
Smakrika biffar med en härligt syrlig tomatsås som bryter av fint. Jag tog i ordentligt så det blev middag för fyra och två matlådor. Ät pasta eller klyftpotatis och en fräsch sallad till.
900 g köttfärs
100 g salami
200 g mozzarella
2 ägg
1 msk torkad basilika
8 soltorkade tomater
1-1½ tsk salt
2 krm peppar
Tomatsås
1 bananschalottenlök
1 fpk finkrossade tomater
1-2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk balsamvinäger
Salt och peppar
En nypa salt
1. Hacka salami och soltorkade tomater.
2. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna. Forma biffar med våta händer.
3. Stek biffarna i smör, 3-4 minuter på varje sida.
4. Skala och finhacka löken. Fräs mjuk i smör i en kastrull. Häll i krossade tomater, vitlök och balsamvinäger. Låt koka upp och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Låt småputtra under lock medan biffarna steks.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar