tisdag 4 februari 2014



Veg Kashmiri Kofta 
- Indiska vegetariska "köttbullar"

Enligt bloggen jag hittade det här receptet på (lagaindiskmat.se) är Kofta för indierna vad falafel är för människor från Mellanöstern. Jag fastnade för det här receptet eftersom jag har en förkärlek för valnötter i maten. Jag har bara gjort någon liten förändring i ursprungsreceptet. Och jag kan bara säga JÖSSES VAD GOTT!!!

2 schalottenlökar, finhackade
1 vitlöksklyfta, pressad
3 dl riven ost
1 dl finhackade valnötter
2 dl ströbröd (jag använde både grovt och ljust ströbröd)
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
1 tsk ingefära
1 tsk garam masala
½ tsk chili
3 ägg

5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
Gurkmeja
Salt och vitpeppar

1. Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare, äggen sist, ett i taget.

2. Forma små bollar och bryn dem runt om i smör i en stekpanna. Lägg över på ett fat.

3. Koka upp vattnet och buljongtärningen i en vid kastrull eller stekpanna med höga kanter.

4. Lägg bollarna i buljongen och låt koka under lock i 10 minuter. Bollarna sväller så det är inte säkert att buljongen täcker dem helt. Vänd dem efter halva tiden.

5. Ta av locket och häll i grädde och lite gurkmeja så såsen får fin gul färg. Smaka av med salt och vitpeppar.

2 kommentarer:

  1. Mycket bra recept,älskar den. Vart tog " lagaindiskmat.se"vägen??
    Mvh Robert.

    SvaraRadera
  2. Ja det är verkligen gott! Och jag undrar jag med vart bloggen tog vägen. Det fanns mycket gott där.

    SvaraRadera