onsdag 5 mars 2014


Veneziasoppa
Kycklingsoppa med vermicellipasta

Alla har vi väl tagit till soppa på påse någon gång. Det finns en god soppa från Knorr som heter Venezia, men den innehåller bara typ 4 % kyckling och i princip 0 grönsaker. Då kan man göra en enkel egen Veneziasoppa som går tokfort att laga till och är jättegod. Praktiskt när man har kyckling över eller så köper man färdig tärnad kyckling. Vermicellipastan är en tunn pasta, tunnare än spagetti. Finns långa som spagetti och i små bitar. Bäst för soppa är såklart de i bitar. Jag köpte min på Willys (Blå påse, Monte Castello). Gott med hårdbröd med en smakrik ost på till.

1½ liter vatten
3 hönsbuljongtärningar
450 g kyckling, grillad/stekt i tärningar
5 dl gröna ärtor
5-10 cm späd purjolök, beroende på tycke och smak
4 dl vermicelli pasta, i bitar

1. Koka upp vattnet och buljongtärningarna.

2. Strimla purjolöken och hacka strimlorna. Häll i ärtor och purjolök i buljongen. Låt koka 5 minuter.

3. Häll i pastan och kycklingen. Låt koka i två minuter. Klart! Ät direkt, pastan sväller och om soppan får stå måste man späda med mer buljong.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar