tisdag 4 mars 2014


Saftiga pannbiffar med lök


Svensk husmanskost när det är som bäst! Jag tog mig friheten att dubblera receptet eftersom jag ville ha matlådor. Biffarna är så väldigt goda så det är lika bra att ta i ordentligt på en gång! Löken är inte dubblerad eftersom bara halva familjen gillar det. Jag gillar löken men tycker faktiskt att det är allra godast med lingonsylt till! Jag kör på med iMat istället för grädde i många av mina recept, men det givetvis lika bra med vanlig grädde.

1 kg nötfärs
1 dl vatten
1 dl Oatlys iMat (eller grädde)
6 msk ströbröd
2 ägg
3 tsk salt
1 tsk vitpeppar
2 kokta potatisar
3 gula lökar
Smör
Ev en nypa råsocker

1. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i smör på låg värme. Det tar lång tid, så sätt igång med det först! Strö över lite råsocker mot slutet om du vill.

2. Blanda ihop vatten, iMat (grädde), ströbröd, ägg, salt, peppar och riven potatis. Låt stå och svälla i 10 minuter.

3. Blanda ner färsen och låt stå kallt ett tag. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Forma stora biffar och stek dem några minuter på varje sida i omgångar. Lägg över på en plåt och stek klart i ugnen.

5. Om man vill kan man vispa ur stekpannan med lite vatten, blanda ner löken och hälla över biffarna. Personligen tycker jag det äg godast att lägga löken ovanpå biffarna vid servering, men smaken är som baken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar