söndag 2 mars 2014



Osttäckt kycklingfilé på en bädd av ruccola 
med mathavre och vitlökstomater


Här kommer recept på något liknande kyckling piccata. Jag gillar att steka kyckling i ugnen, tycker den blir saftigare då. Västerbottenosten kan man byta mot parmesanost om man vill. Gott och nyttigt!

4 kycklingfiléer
100 g riven västerbottenost
2 ägg
½ tsk salt
2 krm vitpeppar

250 g körsbärstomater
½ gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
2 msk olivolja
1 kycklingbuljongtärning
4 port mathavre
Ruccola

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dela filéerna i två delar på längden. Banka ut dem lite. Salta och peppra. Lägg i en ugnsform. (om man istället väljer att använda hela filéer så tar det lite längre tid i ugnen)

3.  Blanda riven ost, ägg, salt och peppar. Bred ut över kycklingen.

4. Stek kycklingen i ugnen tills genomstekt, det beror på hur stora filéerna är, ca 15 minuter.

5. Koka mathavren enligt instruktion på paketet. Ställ åt sidan under lock.

6. Skala och hacka lök och vitlök. Dela tomaterna på hälften. Stek mjuk i olivolja på medelvärme. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner mathavren.

7. Lägg upp en generös bädd av ruccola på tallrikarna och lägg på kyckling. Servera mathavre och vitlökstomater till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar