söndag 18 maj 2014



Kycklingrullader med äpple


Kyckling och äpple passar väldigt bra ihop, och här gör senapen att smaken höjs ett snäpp till. Antal äpplen beror på storlek och tycke och smak, personligen vill jag ha många. Kycklinglårfilé är bra att använda i gryta. De ser inte så aptitliga ut råa, men blir väldigt möra och goda när de tillagas, ett mycket bättre val än filé. Luras inte till att rensa bort för mycket bara! Det är gott med ris eller couscous till. 

800 g kycklinglårfilé
Dijonsenap
2-4 äpplen
½-1 röd lök
Salt och peppar
3 dl grädde eller iMat
1 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
2 msk soja
Maizenaredning

1. Bred ut senap på insidan av lårfiléerna. Salta och peppra.  Skala och riv 1-2 äpple och fördela rivet på filéerna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

2. Bryn rulladerna runt om i smör i en stekpanna och lägg över dem i en gryta. 

3. Kärna ur och klyfta 1-2 äpple. Skala och klyfta löken tunt. Lägg ner i grytan.

4. Häll grädde, vatten, äppelcidervinäger och soja i grytan. Låt småkoka i ca 15 minuter.

5. Smaka av med salt och peppar. Red av med maizenaredning om det behövs. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar