onsdag 14 maj 2014


Lax under fetaost- & pestotäcke


Lax, lax, lax, jag kan inte få nog av lax! Det här är en bra maträtt. Den är enkel att tillaga, inte en massa ingredienser och olika steg som det ibland kan vara, och dessutom är det himmelskt gott! Kokt potatis som man mosar med smör är mums till.

500 g laxsida/portionsbitar
200 g Apetina fetaost garlic & parsley
½ - 1 dl pesto
½ dl grädde/iMat

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Om du använder en del av en laxsida skär så skär den i portionsbitar. Lägg bitarna i en smord ugnsform.

3. Lägg fetaost, pesto och grädde i en bunke och mixa med en stavmixer. Bred ut röran på laxbitarna.

4. Tillaga laxen i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, tills den når en innertemperatur på runt 52-54 grader (en smaksak , men jag tycker att lax utan sås är godast på 52-54 grader). Det är alltid en bra idé att använda termometer när man tillagar fisk för överstekt fisk är INTE gott!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar