Rabarberkräm med lite socker
Jag bara ÄLSKAR rabarberkräm! Just nu försöker vi dra ner på socker i familjen, taskigt läge mitt i sommaren, men så blir det ibland. Men jag hittade ett recept utan socker. Eftersom jag gjorde större sats och inte hade nog med bananer så lade jag till lite socker.
8 stjälkar rabarber
3 mogna bananer
Ca ½ dl socker
En dutt vaniljsocker
En dutt kanel
potatismjöl till redning
1. Skölj och skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Lägg i en kastrull med lite vatten i. Koka i 5-10 minuter.
2. Häll av överflödigt vatten - det är svårt eftersom rabarbern kokat sönder, men lite brukar man kunna hälla bort.
3. Mosa bananerna och rör ner i rabarberna. Smaka av med vaniljsocker och kanel. Låt koka i ytterligare några minuter.
4. Rör ut potatismjöl i lite vatten och häll ner i krämen i en tunn stråle, rör hela tiden. Låt koka upp under omrörning.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar