onsdag 2 juli 2014


Rabarberkräm med lite socker

Jag bara ÄLSKAR rabarberkräm! Just nu försöker vi dra ner på socker i familjen, taskigt läge mitt i sommaren, men så blir det ibland. Men jag hittade ett recept utan socker. Eftersom jag gjorde större sats och inte hade nog med bananer så lade jag till lite socker. 

8 stjälkar rabarber
3 mogna bananer
Ca ½ dl socker
En dutt vaniljsocker
En dutt kanel
potatismjöl till redning

1. Skölj och skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Lägg i en kastrull med lite vatten i. Koka i 5-10 minuter.

2. Häll av överflödigt vatten - det är svårt eftersom rabarbern kokat sönder, men lite brukar man kunna hälla bort.

3. Mosa bananerna och rör ner i rabarberna. Smaka av med vaniljsocker och kanel. Låt koka i ytterligare några minuter.

4. Rör ut potatismjöl i lite vatten och häll ner i krämen i en tunn stråle, rör hela tiden. Låt koka upp under omrörning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar