torsdag 7 augusti 2014


Kasslergratäng med persilja och cheddarost

Värmen bara fortsätter och fortsätter och jag är då inte ett dugg ledsen för det. Dock är det ett problem att det är så jobbigt att laga mat och man är inte heller vidare sugen på mat. Men äta bör man annars dör man! I sommarvärmen är det gott med något salt och då passar den här gratängen bra. Lättlagad, salt och god. Passar bra med pasta eller ris till.

500 g kassler
2 dl grädde
1 + 1 dl riven cheddarost (eller annan smakrik ost)
1 dl hackad persilja
1 krm vitpeppar

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Strimla kasslern och lägg över i en ugnsform

3. Blanda ihop grädde, 1 dl riven ost, persilja och vitpeppar. Häll över kasslern och strö över resterande riven ost.

4. Gratinera i ugnen i 15 minuter.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar