måndag 4 augusti 2014

Enkel dillstuvad färskpotatis
med kallrökt lax


Åh värmen är så härlig! Så här borde det alltid vara på sommaren! Nackdelen med värmen är att man varken är sugen på mat eller har ork att laga den. Men ett säkert kort är kallrökt (eller gravad) lax och dillstuvad potatis. Mums vad gott även i värmen och inte vidare mycket krångel i köket heller. Jag har ett recept på dillstuvad potatis sen tidigare på bloggen, men det här är betydligt enklare. 

12-15 färskpotatisar
50 g smör
½ dl mjöl
½ l mjölk
Salt och vitpeppar
1 dl finhackad dill

1. Koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt dem svalna något. 

2. Fräs smöret med mjölet i en kastrull tills ljusbrunt. Häll i mjölken lite i taget under omrörning. Koka i minst 5 minuter under omrörning.  

3. Smaka av med salt och peppar. Rör ner dillen. 

4. Skär potatisen i bitar och lägg i en skål. Häll såsen över och vänd försiktigt runt så potatisen täcks. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar