måndag 9 mars 2015


Busenkel och snabb fiskgratäng med dill och potatis

Jag hann aldrig göra gratängen i matkassens recept förra veckan så jag fryste in fisken. Idag behövde det gå snabbt undan så jag tinade den i micron och gjorde sen en gratäng med fisken, kall kokt potatis och en färdig mix som jag piffade upp med mer dill. Finns det något bättre än allt-i-ett-rätter? Färdiga kryddmixer använder jag inte så ofta, men ibland är det praktiskt, så jag brukar ha nån hemma bara "utifallatt". Smarrigt värre! 

500 g vit fisk (jag använde kolja) 
4 dl grädde
Knorr kryddmix, fish gratin
1/4 - 1/2 dl dill - färsk eller fryst 
8-10 kokta kalla potatisar
Salt och vitpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skala och tärna potatisen. Fördela i botten på en smord ugnsform.

3. Tina fisken om den är fryst. Skär fisken i bitar och fördela över potatisen. Krydda lite lätt med salt och peppar.

4. Rör ihop grädde, kryddmix och dill. Häll över fisken.

5. Tillaga i ugnen tills fisken är klar, ca 30 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar