måndag 16 mars 2015



Köttfärslimpa fylld med grillad inlagd paprika och fetaost


Alltså, finns det något som möjligtvis skulle kunna fajtas med biffar om förstaplatsen så skulle det vara köttfärslimpa. Jag bara älskar köttfärslimpa! Man bara rör ihop smeten och fyller med det man har hemma. Den här limpan är så saftig och god att det inte behövs någon sås, men visst, för er sås-älskare där ute skulle nog en gräddsås funka bra till.

Köttfärslimpan
650 g blandfärs
1½ dl grädde
1 dl havregryn
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk worcestershiresås
1 tsk soja
1 msk torkad basilika
Kryddsmör eller vanligt smör att klicka på köttfärslimpan 

Fyllning
1 dl grillad inlagd paprika, hackad
150 g fetaost, hackad

1. Sätt ugnen på 175 grader, Smöra en avlång brödform.

2. Rör ihop grädde och havregryn i en stor bunke. Låt svälla i 5-10 minuter.

3. Blanda ner resterande ingredienser i bunken (utom smöret). 

4. Platta ut hälften av smeten i formen. Forma en fördjupning i mitten (på längden).

5. Fördela fyllningen i fördjupningen. Klicka på resterande smet och platta till, se till att fyllningen täcks på alla sidor.

6. Klicka på smör/kryddsmör och tillaga i nedre delen av ungen i ca 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar