söndag 26 april 2015


Mangosemifreddo

God efterrätt som är enkel och dessutom snabb att göra, om man inte räknar med tiden i frysen vill säja. Den kräver lite planering eftersom den ska stå i frysen 5-6 timmar. Man kan såklart använda riktig frukt, men det är praktiskt att använda barnmatsburk. Och man behöver inte använda mango om man inte vill, det finns ju andra smaker som mango-päron, djungelfrukt, jordgubb.... Eftersom familjen gillar glass så gör jag dubbel sats! 

Servera med färska bär eller lätt tinade frysta bär. Man kan också marinera mangobitar i 2 msk socker blandat med 2 msk Zeta mangobalsamico och servera till.   

1½ gelatinblad
3/4 dl socker
1 äggvita
½ tsk citronsaft
1 burk mascarpone
125 g mangopuré (barnmatsburk)
1 vaniljstång

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter.

2. Vispa ihop socker, äggvita och citronsaft till fast maräng.

3. Värm mangopurén till 50 grader i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och mascarponen och rör till en slät smet. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna ner i smeten.

4.  Vänd ner smeten i marängen med en slickepott. Fördela portionsformar eller en stor ugnsform. Frys i 5-6 timmar. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar