torsdag 9 april 2015


Raggmunk med fläsk i långpanna

Jag gillar verkligen när saker och ting är enkla, och jag lagar ofta mat i ugnen, gärna i samma form. Det går jättebra att göra raggmunk i långpanna. Visserligen blir det inte så frasigt som om man steker separata raggmunkar i stekpannan, men det kan jag överse med eftersom det är så smidigt. Servera med lingonsylt eller rårörda lingon. Husmanskost är mums!

800 g potatis
3 dl mjölk
3 dl vetemjöl
Salt
2 pkt stekfläsk
Smör

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en långpanna.

2. Rör ihop mjöl och mjölk i en stor bunke.

3. Skala och riv potatisen. Blanda ner i smeten.

4. Fördela raggmunkesmeten i långpannan och lägg på stekfläsket.

5. Tillaga i mitten av ugnen i 30 minuter. Skeda gärna över lite brynt smör mot slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar