onsdag 8 april 2015

 
Hemmagjorda köttbullar är bäst!

Köttbullerecept kan man väl inte få för många av? Här är ett av mina "hittepårecept" med en av mina favoritsmaksättare i,  worcestershiresås. Jag skvätter i det i allt möjligt och hittills har det inte blivit fel. Sambal oelek i köttbullarna gör dessutom att de får ett litet extra bett. Det här är inga "spagetti-och-köttbullar-med-ketchup" typ av köttbullar, nä de här passar bäst med potatis alternativt pasta som t.ex. spirelli och absolut lingonsylt! Och eftersom jag älskar broccoli så slår jag ett slag för den, jättegott till!

800 g köttfärs
1½ dl grädde
½ dl ströbröd
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk worcestershiresås
1 ägg
1½ tsk sambal oelek
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Rör ihop grädde och ströbröd i en stor bunke, låt svälla i några minuter.

3. Blanda ner resterande ingredienser i bunken. Forma köttbullar med våta händer och lägg dem på en skärbräda (eller två).

4. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttbullarna runt om i omgångar. Lägg över i en ugnsform. När alla köttbullar är stekta så sätt in formen i ugnen och låt dem steka färdigt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar