onsdag 15 april 2015


Torsk i kokos- och limesås

Superdupergod rätt, verkligen!!! Det här är (nästan) ett av recepten från City Gross matkasse. Limesaften ska man egentligen servera till, inte ha i såsen. Hmmm hoppsan... där gick det visst lite fort, den åkte i såsen av bara farten. Men det gjorde nog inget för såsen blev jättegod! Jag har även en aning mer salt och sambal oelek i mitt recept. Jasminris funkar väldigt bra till.

Jag måste även säja att det är alldeles för lite för 4 personer! Vi var bara tre som åt idag och det räckte nätt och jämnt.

500 g torsk 
1 burk kokosmjölk
nätt på ½ tsk salt
½ tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
20 g ingefära

1/4 solovitlök
1 lime, saften + skalet, finrivet

1 lime, att servera till

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Dela fisken i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form. 

3. Skala och riv ingefäran. Riv limeskalet och pressa ut saften, Pressa vitlöken. 

4. Rör ihop kokosmjölk, salt, sambal oelek, tomatpuré, ingefära, vitlök, limeskal och limesaft i en bunke. Häll över fisken.

5. Tillaga i ugnen i ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar