Torsk i kokos- och limesås
Superdupergod rätt, verkligen!!! Det här är (nästan) ett av recepten från City Gross matkasse. Limesaften ska man egentligen servera till, inte ha i såsen. Hmmm hoppsan... där gick det visst lite fort, den åkte i såsen av bara farten. Men det gjorde nog inget för såsen blev jättegod! Jag har även en aning mer salt och sambal oelek i mitt recept. Jasminris funkar väldigt bra till.
Jag måste även säja att det är alldeles för lite för 4 personer! Vi var bara tre som åt idag och det räckte nätt och jämnt.
500 g torsk
1 burk kokosmjölknätt på ½ tsk salt
½ tsk sambal oelek
1 msk tomatpuré
20 g ingefära
1/4 solovitlök
1 lime, saften + skalet, finrivet
1 lime, att servera till
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela fisken i mindre bitar och lägg dem i en ugnsfast form.
3. Skala och riv ingefäran. Riv limeskalet och pressa ut saften, Pressa vitlöken.
4. Rör ihop kokosmjölk, salt, sambal oelek, tomatpuré, ingefära, vitlök, limeskal och limesaft i en bunke. Häll över fisken.
5. Tillaga i ugnen i ca 20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar