Om mig

Mitt foto
Välkommen in i mitt kök! Här lägger jag ut recept på maten jag lagar. Matlagning gör mig lycklig, men det är inget märkvärdigt, bara helt vanlig mat utan krusiduller, lagad med kärlek! Det finns några inlägg av min syster Anneli också. Hon var en väldigt skicklig matlagare, men gick tragiskt bort 2020. Bloggen är en galen mix utan röd tråd men kanske någon kan få inspiration när idéerna är slut.

måndag 27 april 2015



Saftiga köttfärsbiffar med fetaost


Jag tänkte göra biffar med lingon idag, men en arbetskompis berättade att hon skulle äta fetaostbiffar och då blev jag sugen på det istället. Så jag hittade hux flux på ett recept och det blev jättelyckat! Vi åt ugnsstekta morötter och potatis, balsamicomarinerade kokta rödbetor och turkisk yoghurt till.

750 g köttfärs
2 dl mjölk
1½ dl havregryn
1 ägg
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 tsk torkad basilika
100 g Apetina garlic & parsley "fetaost" 

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Rör ihop mjölk och havregryn i en stor bunke. Låt svälla ihop i 10 minuter.

3. Blanda ner resterande ingredienser - utom osten - i bunken. 

4.  Dela upp färsen i lagom stora klickar på en skärbräda. Forma biffar med tre-fyra ostkuber i mitten av varje biff.  

5. Stek biffarna i omgångar i smör i en stekpanna, nån minut per sida. Efterstek i ugnen tills biffarna är genomstekta. 

Inga kommentarer: