lördag 29 augusti 2015


Kasslergratäng

Den här gratängen kom till när jag var sugen på Flygande Jakob och tog vad jag hade hemma. Den påminner även  om "Fruktig  kasslergratäng".  Enkel att göra och god. Behöver inte vara krångligare än så! Ät ris och en god sallad till. 

500 g kassler
1 pkt bacon
2 äpplen
½ dl rostade solrosfrön
3 dl grädde
1-2 dl chilisås
Vitpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skär kasslern i tärningar (skär först bort det hårda "skalet"). Fördela i en ugnsform

3. Stek bacon och klipp  dem i mindre bitar. Fördela över kasslern i formen.

4. Skala och kärna ur äpplena. Skär äpplena i bitar, men inte för små bitar. Jag använder en "äppelklyftare" och skär sen klyftorna i tre bitar. Fräs äppelbitarna i baconfettet några minuter. Fördela över kasslern och baconet.

5. Vispa grädden och rör ner chilisås. Smaka av med vitpeppar.  Du behöver inget salt för det sköter kasslern om! Fördela i ett jämnt lager i formen. Strö över solrosfrön.

6.  Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar