onsdag 26 augusti 2015


Chilibiffar

Jag är ju väldigt förtjust i biffar och allt som oftast har jag grädde (eller iMat) i färsen eftersom jag tycker att biffarna blir så möra då. Men ibland blir det som med de här biffarna, bara köttfärs och kryddor...eller ja det förstår, lite chilisås också! Trots namnet är biffarna inte alls starka i smaken. Ta mer chiliflakes och/eller het chilisås om du vill ha mer kick. Jag är försiktig eftersom jag inte är så förtjust i stark mat. Jag gör nästan alltid dubbla recept när jag gör biffar eftersom jag vill ha matlåda. 1 kg köttfärs räcker till matlåda, om man inte är jättehungrig vill säja!

Biffar
1 kg köttfärs
3 vitlöksklyftor
1 dl chilisås
1 tsk salt
1 tsk chiliflakes

Sås
2½ dl creme fraiche
2½ dl grädde (eller iMat)
1 tsk soja
1 tsk timjan
Svartpeppar och salt

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Blanda alla ingredienser till biffarna till en jämt färs. Forma biffar och lägg dem på en skärbräda/bricka.

3. Stek biffarna i omgångar i smör i en stekpanna på medelhög värme, ca 2 minuter per sida. Det är lätt att de bränner pga chilisåsen så håll koll! Lägg över biffarna i en ugnsfast form.

4. Låt biffarna steka färdigt i ugnen. Koka pasta och sås under tiden.

5. Rör ihop ingredienserna till såsen i stekpannan och låt puttra medan pastan kokar. Lägg biffarna i såsen och servera ur stekpannan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar