måndag 28 september 2015


Lax- och ajvar relishbiffar 
med kall ajvar relishsås

De här biffarna är supergoda!!! Nuff' said :)

Biffar
800 g lax
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk japansk soja
3 msk ajvar relish 
2 msk potatismjöl
1 ägg
2 msk finhackad persilja
1 tsk salt
2 krm vitpeppar

Sås
1 liten burk creme fraiche (eller iMat fraiche)
Några matskedar ajvar relish
1 msk honung
Salt och vitpeppar

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär lax i kuber och dela paprikan i några bitar. Kör i matberedare någon sekund.

3. Tillsätt resten av ingredienserna och kör till en jämn smet. 

4. Forma till biffar med våta händer: Lägg biffarna på en skärbräda.

5. Bryn biffarna hastigt på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över em på en ugnsplåt allt eftersom de steks.

6. Ställ in plåten i ugnen tills biffarna är färdiga, ca tio minuter. 

7. Rör ihop creme fraiche, ajvar relish och honung. Smaka av med salt och peppar. Ta mer ajvar om det behövs. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar